Un turn ratacit printre case. Cap.1: Clar!

Ar vrea sa sara. E pe balustrada si ar vrea sa sara. Se gandeste la cum ar fi raniti ceilalti. Dar ceilalti nu s-au gandit la el. E obosit! E deja obosit de toata lumea, de toti cei care il inconjoara, si e pe balustrada. Ar vrea sa sara dar crede totusi ca ceva se poate schimba. Se uite in jos. E foarte sus! Se uita in sus…vede cerul de un albastru marin, senin, luminat de un soare arzator pe care Alexandru, caci asa il cheama, l-a vazut timp de 20 de ani. Are o prietena. Asa ii place sa creada. Asa stiu toti prietenii lui. Insa, intre ei, nu e nimic. Nimic mai mult decat o prietenie banala. Ea…e frumoasa! E superba! El? El e frumos. Toti cei care il iubesc spun asta. Dar si cei care nu il cunosc. Sunt si altii care spun ca e urat. Sunt cei care il invidiaza. Au multi “boala pe el”.
El vrea acum sa se sinucida. Stie ca daca sare, e gata totul. Nu crede intr-o alta viata, dar e sigur ca dupa ce se izbeste, nu mai exista durere ci doar neant. E negru tot. Si o iei de la capat…Crede Alexandru ca daca da un Restart, totul o sa fie bine.
De ce e pe balustrada? E acolo pentru ca nu a fost ascultat. E pe balustrada pentru ca sistemul l-a urcat acolo. E acolo pentru ca nu simte destula afectiune, si ea…
Ea are un prieten.
E acolo, pe balustrada, pentru ca ideile cladite cu zeci de argumente, i-au fost izbite mereu de…”Ai tacut?!”
Parintii lui, dragii de ei, sunt acasa. Se gandesc la copilul lor, student, in floarea varstei. Sau poate nu? Poate doar mama lui? Oare tatal lui stie ca Alexandru e student? Oare tatal sau stie ca are un copil pe care il cheama Alexandru? Oare tatal sau stie ca are un copil?
Alexandru asculta rock. Canta la chitara. E la facultatea de medicina. Rock-ul l-a facut pe Alexandru sa realizeze in ce lume traieste. Rock-ul i-a deschis mintea si nu l-a lasat sa cada in teapa manipularilor. Tot rock-ul l-a ajutat sa isi traiasca o parte considerabila din viata si sa intalneasca oameni noi, si pe ea. Pe…ea…
Pe trotuar trece o femeie cu un copil. Copilul se uita in sus si il vede pe Alexandru.
– Mama?!…
Va continua…
-Orice asemanare cu realitatea este pur intamplatoare-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.