Depresia pe care am avut-o pe 1 septembrie.

Sper sa nu para un articol scris de o virgina tumblr-ista, si care mai scrie despre iubire pe un blog cu 3 urmaritori.

E gata vara. Am sperat, am crezut, am sperat… Acum toate astea le sting intr-o scrumiera. Le sting intr-o scrumiera si le beau strangand din ochi. Se vorbeste despre razboi. Mie-mi plange sufletul si se topeste usor pe un rug ce pare toamna. Se topeste, la fel de repede pe cat s-a topit cliseul numit vara. De ce cliseu? Pentru ca nu l-am putut vedea sau simti. Ar fi o problema de principii sa spun ca s-a topit cu viteza luminii…dar cam asa e.

Stau si beau un ceai. Indulcit cu miere. Are culoarea frunzelor de toamna. Cineva isi bate joc de mine. Pune sare pe rana, si paie pe foc, si paie pe rana si sare pe foc..

E toamna. E gata vara. E gata anul. Si asa s-au dus 16. Si se vor mai duce. Si se termina tot. Luam o pauza sa testam neantul, si incepem de la capat.

Pun acul pe placa, si placa se invarte. E o placa veche. Negrul abisal imi da tarcoale in suflet, iar sunetul pe care acul il percepe, nu e altceva decat o hrana pentru acesta. Pentru suflet. E o placa de opera. Sunt intins pe covor, ma uit la tavan, si afara…soarele isi ia ramas bun. Pleaca. Se mai intoarce doar ca sa ne mai vada, ca sa nu ne uite. Si vine toamna..

Intind mana dupa ceai, il scap pe covor, si vad galbenul cum se scurge. In primele secunde in rafale, apoi cu picaturi usoare, ale carei tensiune o simteam in vene. Cadeau picaturi pe langa covor, pe parchet si simtem cum se zbate timpanul, in timp ce sangele era asa de impins de muschiul cardiac, de parca se saturase de tot.

Pulsul batea acid, soprana urla, ceaiul se scurgea, soarele pleca, si nu imi mai ramasese nimic. Ma ridic nervos, iau cana, o izbesc de parchet, si deschid geamul. Soprana isi termina actul si incepe un ropot de aplauzele. Pot sa rezist si toamna asta, si o sa continui sa sper, sa cred, si sa sper.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.