Lansare de carte in Club A

Astazi o sa las la o parte depresiile, si o sa povestesc despre iesirea mea in club de aseara…la o lansare de carte.
-Andreeei, urla mama. Mergem in club!
Traisem sa o aud si pe asta. De mult imi doream sa o mai scot pe mama intr-un club, concert, la o bere, sa mai vada si ea cum se traieste cu adevarat.
-Corina Ozon, prietena aia a mea de care ti-am povestit, lanseaza o carte.
Eram sigur ca era o capcana pe undeva.
-Super! Ce ii puteam raspunde la niste fraze puse cu atat entuziasm? Am mai ratacit eu pe la o lansare de carte acum vreo doi ani, unde nu am avut parte decat de o plictiseala uriasa, si un cascat fara oprire. Bine, nici cartile nu aveau subiecte interesante, dar pe afis scria ca au prajituri si ceai cald.
Ce-i drept, cand am ajuns acolo, ma cam luasera fricile. Oameni imbracati frumos la fel ca dincolo, liniste, toata lumea asculta, si bea bere. Exact cum ma asteptam. Plictiseala.
Cum am ajuns, mi-am facut “check-in” ca na…odata ajung si eu in club, cu mama, dar totusi.
Nici nu am apucat sa dau bine “post” la check-in, ca m-a si bufnit primul hohot de ras. Nu stiu sigur din ce carte se lectura, insa stiu ca mi-a placut. Un ras odata, de doua ori, pana cand inlocuisem cascatul de data trecuta, cu stersul lacrimilor de la ochi. Parca si fumul de tigara avea ceva umor in el.
Am reusit sa ascult cateva fragmente din cartile “Prospect de femeie” de Ana Barton, o carte care mi-a placut foarte mult, mai ales povestioara ce da si titlul cartii. Bine, trebuie sa spun ca mi-a placut vocea autoarei (defect profesional). “Cum a ars-o Anghelescu o luna ca scriitor de succes” de Cristina Nemerovschi, a fost a doua carte. Bine, pe doamna Nemerovschi o stiam de mult cu “Sange Satanic”, insa nu o cunosteam, decat ca nume. Bun. Pe astea doua le-am cumparat pentru ca au reusit sa ma tina atent pe tot parcursul lecturarii, si sa ma faca sa-mi doresc sa citesc cartea intreaga. Si “Sunt un curv” de Leonard Ancuta mi-a placut. Mai ales titlul m-a amuzat.

“Zilele amantilor” de Corina Ozon, carte pentru care eram acolo, a fost exact cum ma asteptam. Frumoasa, realista, spumoasa, plina de umor, usor acida, si care mi-a starnit entuziasmul. Bine ca mi-am lasat berea pe masa in timp ce ascultam din aceasta carte pentru ca aveam foarte mari sanse sa ma innec. Cartea insa, nu era inca disponibila, dar din cate am inteles, se va lansa curand, si sigur o sa va tin la curent cu tot ce se va intampla pe parcurs. Bine, au mai fost carti pe care le recomand insa acestea trei, au fost “cireasa de pe tort”.
Sincer, sunt bucuros ca am cunoscut noi persoane, atat reale cat si fictive, si jur, ca desi nu ma asteptam, m-am distrat aseara la o lansare de carte in club, cum nu m-as fi distrat nici daca mergeam pur si simplu in club, beam 10 beri si ascultam o muzica pe care nu o inteleg. “Call me old school, but that was really cool! “, cum zice francezul.

Acum, am un anunt pentru fanii acestui mic blog. Multi mi-ati trimis mesaje ca v-a placut de “tanti Nuti” din “Depresia pe care am avut-o pe 15 septembrie”. O sa scriu curand despre cine este tanti Nunti, si ce face ea. Stati cu ochii pe ecran!

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.