O gloata

Mda. Una din marile mele dorinte a fost sa scriu la o masina de scris. Una veche, cu sunetele acelea celebre ale butoanelor din filmele lui Dennis Hopper sau Alfred Hitchcock. Mda. Si imi da asa o stare de maturitate pe care nu am mai simtit-o vreodata. Inteleg de ce batranii care…inca mai traiesc, au ramas indragostiti de aceasta platforma. Dar ma rog. Sa lasam asta.
Vin alegerile. E campanie. Electorala, desigur. Ma uit la o tigara dintr-un colt al camerei. Fumul imi sopteste incet ca nu exista vre-o speranta. Vre-un viitor, nu mai zic. Bine ca n-am drept de vot. Ar fi fost ceva greu. Cred ca mi-ar fi fost mai usor sa primesc premiul Nobel pentru pace, decat sa aleg unul dintre candidati, pe care sa il sustin. Ala-i comunist, ala-i a lu’ actualu’, ala nu stie, ala stie prea multe… Iar despre doamnele care candideaza, nu pot sa spun nimic de rau…
Dar stiu ca tot o gloata imputita va fi. Tot un cacat vor manca multi ani de acum in colo. Il mesteca de ceva timp, dar toti se bat sa ajunga sa il digere mai usor. Sa ajunga si ei la ciolanul la care a ros un alt mancator de cacat, care a ajuns tot la un ciolan ros de un alt mancator de cacat, si tot asa. Un ciolan la care noi punem fasii de carne. Si ei ne mananca noua fasiile de carne. Si pe noi.
Pentru tine, asta care o sa urmezi, am un mesaj. Ca oricum nu te uiti tu pe blogurile oamenilor. Numai pe site-uri de specialitate. Fii atent! M-am saturat sa va simt egoismul si putoarea de bășiți conservati in propria transpiratie sarata, amara, pe care ne-o dati noua sa o mancam mintindu-ne ca e miere. Si noi credem. Si doar dupa ce o digeram, simtim ca e transpiratie de porc. Dar tot e bine. E bine, caci mancatorii de cacat voi sunteti. Si m-am saturat ma de toata aroganta asta notorie de care dati dovada. Baaai ratatuleee… Noi te-am pus acolo! NOI! FIR-AI TU SA FII DE JIGODIE! Ca zici ca ne auto-flagelam.
Si totusi. Pe cine votez? Ca inteleg ca nici nu as avea voie sa stau in cabina de vot foarte mult. Trebuie sa ma gandesc de acasa. Ii iau pe toti si vad care e bun.
Ponta. Fereasca sfantu’. Daca ajunge asta presedinte, vai de noi. Pai asta semneaza orice. E mai prost ca o blonda(no ofense, mai ales pentru candidata la presedentie).
Iohannis. Au mama. Asta saracu, parca ar vrea dar nu stie. Ba si e prost si asta… Ma si pozele alea de le-a afisat prin intersectii unde iti ordona sa ingenunchezi, pe mine ,-ar face si mai tare sa nu il votez. Si sa te mai faci si “politruc” singur…
Tariceanu. Au, au. Iar ma iau durerile de cap. Cica ar vrea si ar face si ar fi bun, dar nu are sanse. Pai…e cam logic de ce nu are.
Udrea. Nu. Niciodata.
Melescanu, Diaconescu, Vadim, Macovei. Bine…despre astia nu mai vorbim. Sunt mai penibili decat paparudele alea de la Trasniti in Nato, sau cum se numeau si aia.
Eeeh…si acum, vine cel pe care l-as vota. Aplauze pentru domnul William. Branza William. Hmmnu, nu pentru ca ar fi bun de presedinte, calmati-va. Dar pentru ca nu as putea sa pun stampila aia nenorocita nici pe unul, nici pe altul, si deci, as pune-o pe domnul Branza. Nu are sanse sa iasa el presedinte. Nici macar sa intre in turul doi. Si daca il votez pe dansul, nici nu imi pierd votul, nici nu se fura, nici nu votez vre-o panarama.
Nu ma intelegeti gresit. Ma dar nu cred ca sunt singurul care crede, ca astia numai viitori presedinti nu sunt. Ma deloc. Dar eu am cea mai buna propunere pentru voi. Ce ar fi daca Tanti Nuti, ar candida la presedintie? Oricum o sa ma duc sa ma tund zilele astea si o sa o intreb si pe ea despre alegeri. Stati pe aproape!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.