Cum a fost la BUCHAREST GreenSounds Festival?

 

14195283_1049082941853842_8156903020146651517_o.jpgBUCHAREST GreenSounds Festival este un festival de muzica ce se desfasoara la sfarsitul lunii august.

Anul acesta, la cea de-a treia editie au participat trupe precum: Mando Diao, The Herbaliser, Mad Caddies, Koop Oscar Orchestra, dar si trupe romanesti precum Subcarpati, Vita de vie sau E.M.I.L.

Daca Subcarpati a tinut sa creeze un show memorabil in cadrul acestui festival, lansand cu aceasta ocazie si noul album “Statele Unite ale Balcanilor”(care poate fi ascultat gratuit pe subcarpati.ro), nici celelalte trupe nu au fost mai prejos.

Dintre trupele pe care am promis sa le ascult, nu am reusit sa ajung la N.O.H.A., dar i-am vazut pe Omelette si Lucia & Muse Quartet, doua show-uri geniale.

Daca Omelette este o trupa de synthpop/synth-punk cu influente din anii ’80, totusi e ceva nou la noi. Chiar daca a plouat ca naiba cand au inceput ei sa cante si mai ramasesera aproximativ 150 de oameni(si aia imprastiati in tot parcul), eu eram in fata scenei, dansand cu steagul in cap. Nu stiu, chiar nu-mi pasa de ploaie si capatasem o mega euforie. La un moment-dat, sunetul din boxe s-a oprit si se auzea doar muzica din panouri. Oricum, asta nu e vina trupei, si indiferent a cui ar fi, se scuza datorita conditiilor nefavorabile ale vremii. De fapt, cu sunetul au mai fost cateva mici probleme si in zilele trecute, dar asa e cand canti live! 🙂

La Lucia & Muse Quartet (fără Muse Quartet, de fapt…) a fost mult mai intens. Ei au mai prins putin soare si vreme frumoasa. La o varsta atat de frageda, Lucia a strans un band cu care sa se simta bine si sa reuseasca sa transmita o emotie. Te prinde intr-o aura care te plimba cu gandul si trairile pana la cele mai sensibile amintiri, si te lasa acolo sa stai si sa reflectezi. Dupa ce se incheie actul artistic, te simti cumva implinit, si parca doar bataia vantului te trezeste dintr-o levitatie continua in sfera sunetelor create de corzile lovite de ciocanul pianului… Merita sa urmariti pe unde canta, si sa o ascultati!

Doar ieri, in ultima seara de festival, am reusit sa dau o tura pe la zona de restaurante si am reusit sa ma infrupt dintr-un burger suculent si delicios, si un castron de midii in sos de vin alb de la Sissoko(fost concurent MasterChef). Chiar m-au uimit preparatele, destul de sofisticate pentru un festival.

De asemenea, trebuie sa mentionez si oamenii care strangeau gunoiul din parc. Cam la fiecare 5 metri era cate o persoana cu un sac de gunoi care strangea mizeria. Desi mi-a placut sa vad ca se pastreaza parcul curat, as fi apreciat daca erau si niste cosuri de gunoi amplasate in zona de festival. sau cel putin, eu nu le-am gasit, si m-am plimbat ceva cu niste pahare de plastic in mana.

Una peste alta, am luat si steagul cu mine si i-am facut un mic upgrade la suport(am evoluat de la o creanga, la un bat special pentru steag). De data asta, la #UnMinutSiCeva intra Omelette si The Herbaliser.

Va las mai jos si niste poze, clipuri, pe care sa le urmariti cu placere!

Sincer, de rau chiar nu prea am de spus nimic. Chiar a fost totul pe gustul meu. Curat, bine organizat, muzica buna, lume frumoasa, si mancare gustoasa. Unde mai pui c-a fost si moka?

Super GreenSounds, nota 10 de la mine!

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.