Am fost la Roata Mare din parcul Tei

N-a trecut o săptămână de când am fost în Roata Mare din Parcul Tei. Am văzut-o de mult timp cum se construia și am fost curios sa vad cum e pentru ca am fost și în celebrul “London Eye”, si in Roata din Budapesta.

Așadar, “Bucharest Eye”, dacă ii putem spune asa, sau mai bine “Roata Mare din Parcul Tei”, este situata după cum cred ca v-ați dat seama, în Parcul Tei, aproape de intrarea din intersecția Doamna Ghica. 

Sincer, am fost uimit de faptul ca atunci când am ajuns, eram doar eu și cu o prietena în partea aceea a parcului. Ma așteptăm să mai fie ceva lume pe acolo, măcar în trecere. 

Am fost, ne-am luat bilet în valoare de 20 lei, și ne-am urcat în roata.  A venit un  gardian, ne-a apăsat pe un buton asemănător celui de la metrou pentru a deschide ușile,  a dat drumul la aerul condiționat din cabina, și ne-a pus sa ne urcam în cabina din mers. Okay, am reusit, ne-a închis,  și am început sa urcam. 

De invartit, te invarte o singura data si dureaza aproximativ 15 minute. Desi am urcat și în Turnul Eiffel, mult mai sus decât altitudinea maxima pe care o poți atinge în “Roata Mare din București”, mi s-a tăiat puțin respirația când am ajuns deasupra orasului. Sau mai bine spus, deasupra cartierelor Tei și Colentina. 

De văzut,  nu pot sa spun ca se vede cine știe ce. Puțin din Colentina,  Tei, “o ţâră” de Aviației,  sau chiar și Voluntari dacă stai bine cu vederea. Deocamdată se vede lacul Tei, foarte murdar (!!!), pe care am înțeles de la oamenii de acolo ca urmează sa îl curete si sa il amenajeze pentru niste bărcuțe,  vaporașe, hidrobiciclete, etc. 

Una peste alta, roata e destul de frumoasa. Cabinele sunt curate, aerisite, lumea e de treaba, etc. Însă zona, din punctul meu de vedere este foarte prost aleasa. Înțeleg ca trebuie atrași turiștii și în partea aceea. De acord cu asta. Inafara de roata, toate celelalte atracții(caruselul,  mașinuțele,  lanțurile,  etc.), pot rămâne acolo atâta timp cât vor atrage turiști.  Însă roata,  care este făcută sa dezvăluie imagini extraordinare a unui oraș,  este prost situata în Parcul Tei. Nu vreau sa ma înțelegeți greșit,  zona Tei este una destul de frumoasa, însă situarea acestei roti, în parcul de la Unirii de exemplu, cred ca ar fi fost mult mai utila. Ai avea o vedere ampla asupra întregului Centru Vechi, Universitate, Unirii, și chiar și Parlamentul s-ar vedea mai frumos. De altfel, și Roata din Budapesta este situata într-un parc din centrul orașului.

 Asta este doar o idee. Cișmigiu sau Herăstrău,  sunt alte doua parcuri bune pentru asta. Oh, știu ce o sa spuneti: ca acolo sunt deja turiști.  Da, dar totuși. Lor ce le arătăm?..

Una peste alta, ce sa facem? Măcar sa ne bucuram și noi ca avem o roata,  ca majoritatea capitalelor europene..

Mai jos o sa las o galerie, ca sa înțelegeți despre ce vorbesc. Ultima poza spune totul! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.