Am fost la BUCHAREST Craft Beer Festival 2016

Tocmai am început toamna, și fix în seara dintre 31 august și 1 septembrie, m-a lovit o melancolie. Știam ca s-a terminat vara, ca uşor-ușor ne pregătim cu toții de școală,  facultate, job, etc. Și nu numai asta. Pur și simplu toamna, cu ale ei frunze galbene, vreme mohorâtă,  și starea aia de melancolie. La toate astea s-a adăugat și faptul ca festivalurile încep sa se împuțineze în partea asta a anului.

Totuși,  iată ca nici nu am terminat bine sa ma gândesc la asta, ca am și dat peste “Bucharest Craft Beer Festival 2016”.

Am ajuns la “Verde Stop”, o locație de evenimente la care nu am mai fost pana acum și despre care trebuie sa mărturisesc ca am rămas plăcut surprins. Are chiar și tribune. Ar merge ele renovate puțin,  dar se accepta și aşa.

A fost prima data când am dat de niște voluntari drăguți.  Când mi-au pus brățara,  m-au întrebat de unde sunt celelalte, le-am spus de unde, și m-au întrebat dacă mi-a plăcut. De obicei voluntarii de la brățări sunt puțin ciufuti, nu au chef de glume, sau cam aiuriti..

Am intrat, și era ceva lume. Chiar nu ma așteptăm.  Am zis ca e un festival destul de micuț,  dar s-au strâns ceva oameni.

Cum intrai, erau niște standuri cu produse pentru bărbi, (având în vedere ca astăzi se sărbătorește Ziua Mondiala a Bărbii) și un scaun pentru trimming care era ocupat mereu, iar când întrebai dacă te pot lua și pe tine spuneau ca “nu se știe dacă mai tund azi. Poate mai târziu…” Asta, băieți,  a fost nașpa.

Mai departe, clar, ca la orice festival care se respecta, standurile de mâncare deja prezente cam pe la toate evenimentele de genul. Nu prea m-a incantat oferta gastronomica, și nici berile “craft”, asa ca nu va pot spune cum au fost. Știu doar ca s-au servit “peste 50 de sortimente de bere Craft și 3 tipuri de cidru”(organizatorii spun asta).

A fost și un târg de vinului la care lumea chiar se înghesuia și mi-a plăcut asta. Într-o zi poate o sa va scriu cate ceva și despre noua revoluție a vinilurilor în muzica. Au mai fost și niște pancarte amuzante cu tot felul de texte, și chiar și un loc în care îți puteai crea o sacoșă cu diferite printuri realizate cu spray-uri colorate.

În rest, iarba verde, distracție,  zâmbete,  bărbi, copii și voie buna.

De ascultat, am stat doar la Pinholes, trupa despre care v-am mai povestit. Sunt trupa mea preferată de la noi și oricât de mult as vrea sa spun cate ceva de rău despre ei, pur și simplu nu pot. Ma duc flamand la concertele lor, și ies atât de înfruptat de muzica încât ma simt bine toată săptămâna. Nu exagerez cu nimic, pe bune. Nici nu as avea de ce. Când nu îmi place ceva, spun. Băieții ăștia,  pur și simplu, sunt cea mai buna trupa pe care o are România.  Sau cel puțin din ultima decada. Trebuie sa ii vedeți neapărat!  Eu unul, mărturisesc ca ei sunt vinovați pentru participarea mea la acest festival. Am venit pentru Pinholes, am plecat după ce au terminat ei.

Apropo, mâine lansează clip. Noua ne-au cantat melodia în premiera live, și pentru ca eu țin la voi, cititorii acestui blog, o sa v-o las mai jos.

Chiar trebuie sa mergeți sa ii ascultați.  Dacă vreți mai multe impresii despre ei, puteți sa căutați mai jos în blog, una dintre primele mele recenzii, care s-a nimerit sa fie tot la ei la concert.

Da! Bucharest Craft Beer Festival. Un festival drăguț,  poate cam micuț dar este la început. O locație drăguță,  trupe bune, marfa și lume mișto. Dacă m-ar fi acceptat și la tunsu’ bărbii,  poate eram pe total satisfăcut.  Oricum, frumos!  Bravo!

Apropo, chiar și mâine puteți da o tura pana la Verde Stop. Da, și mâine puteți gusta berea craft sau cidrul și ii puteți asculta pe Jurjak și Grimus. Mai multe detalii pe pagina evenimentului de pe Facebook.

Eh, hai ca parca nu-i asa de nașpa toamna…

2 comments

  1. nu ti-am vazut steagul, chiar daca m-am uitat dupa el. sunt total de acord cu tine, pinholes au fost dementiali…ai vazut si cum au fost rasplatiti de catre public. les elephantes bizzares de dupa parca nu au fost la aceeasi inaltime. nici “niste baieti” din prima seara nu m-au impresionat cu nimic. pinholes au devenit favoritii mei. locatia e superba, berea a fost foarte buna , lumea era pe gustul meu…..atmosfera asta campeneasca, iarba, baloti de paie, tolaneala pe perne, totul te face sa te simti bine. simti ca apartii acelui film….

    • De data asta mi-a fost frica sa iau steagul. Nu am știut cat de mare e locația, dacă am loc cu el, sau dacă am voie. Ma bucur ca v-au plăcut Pinholes. Sunt pur și simplu geniali!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.