Am participat la Sibiu Guitar Meeting

E vineri, ora 16. Fac ultimele cumparaturi, imi strang prietenii si plec spre Sibiu. Acolo se intampla unul dintre cele mai frumoase evenimente si anume Sibiu Guitar Meeting. Deja la a doua editie, acest eveniment reuseste sa stranga intr-o singura zi, sute de chitaristi amatori sau profesionisti, mai tineri sau mai putin tineri, care sa aduca un tribut marilor artisti, prin interpretarea unora dintre cele mai mari cantece din toate timpurile, simultan. Asadar, anul acesta ne-am reunit la Sibiu, 327 de chtaristi (cu 112 mai multi fata de prima editie).

Cum evenimentul se intindea pe 2 zile, am planuit sa plecam de vineri. Din motive tehnice insa, am ratat prima zi a evenimentului in care puteam fi spectator la diferite concerte. Cel la care mi-as fi dorit cel mai mult sa particip, fiind cel sustinut de A.G. Weinberger.

Am ajuns pe la ora 22:30 la “Camping Ananas”. La aproximtiv 15 km de Sibiu, exista acest camping foarte dragut, destul de populat pentru acest timp al anului, si in care trebuie sa mentionez ca eram singurii romani. Chiar si patronul era neamt. Ne-a intrebat de unde venim, si cand i-am spus ca din Bucuresti, ne-a rugat sa ne montam cortul in liniste…

Pe la 23:00, am terminat cu cortul si am plecat in Sibiu. Am ajuns in Piata Mica, unde deja se terminasera de foarte mult timp activitatile, si am trecut in Piata Mare ca sa cautam ceva de mancare (hah, rima). Destul de multa lume pentru ora aceasta, insa trebuie sa mentionez ca mai avea loc simultan si un “festival al berii”, care fix acum se inchidea. Am intrat in cele din urma la fast-food-ul – restaurant Super Mamma (pentru ca nu era doar un fast-food, dar nici un restaurant), si am mancat o bine meritata shaorma. Extrem de mare. Cam dubla decat aia de la Dristor, si la doar 11 lei!

N-am vazut multe chestii seara, asa ca ne-am grabit spre camping. A doua zi am reusit sa vedem cu adevarat locul in care ne pusesem cortul. Undeva intre munti, langa o mica cetate, si departe de locuintele oamenilor. Am strans cortul, am plecat in Sibiu ca sa vedem ce mai era de vazut si ca sa imi fac inregistrarea la “Sibiu Guitar Meeting”.

Ajuns in Piata Mica, am observat ca teritoriul destinat evenimentului era deja deschis. Mi-am facut inregistrarea, mi-am primit kit-ul de chitarist care continea o superba curea de chitara si alte chestioare, si am inceput sa ma dau in spectacol. Am vazut pe cineva ca incerca sa cante la o chitara Squire alba! I-am cerut sa-mi dea voie sa o “gadil” si eu putin, si m-a lasat. S-a pus in fata mea, pe o bancuta si mi-a ascultat “Johnny B. Good-ul ” si diverse lick-uri de blues care mi-au venit la mana. Nu stiu sigur atmosfera creata pentru ca ma pierd in transa sunetului cand cant, dar din ce mi s-a povestit, se stransese ceva lume in zona. Am incercat si tobele dar pot sa spun ca nu mi-a placut ce am auzit…

Usor-usor, am inceput sa ne stragem 327 in zona. Am pictat o chitara din polistiren, ai mei prieteni au facut “string-art”, si pe la ora 15 deja incepeam sa ne montam amplificatoarele (astia care eram cu electricele). Am baut un Green Apple la Mustache Caffe, si m-am intors in piata.

In jur de ora 18 am inceput. Timp de o ora si 30 de minute am cantat la unison 11 melodii, printre care “Praf de stele”, “Satisfaction” sau “Have you ever seen the rain”. Au urcat pe scena Cristi Hrubaru de la Rock FM, aproape toata trupa Antract, A.G.Weinberger si Stefan Boldijar de la Semnal M, iar la sfarsit, pentru ca am cazut cu totii de accord ca a fost prea putin o ora si 30 de minute, am cantat la bis – “Vinovatii fara Vina”. A fost o atmosfera incendiara, de care ne-am bucurat cu totii!

Ideea acestui proiect este una care imi aduce aminte de ceva. Stiind ce s-a intamplat la Sibiu weekend-ul acesta, nu ai cum sa nu te gandesti la “Cenaclul Flacara”. Din punctul meu de vedere, evenimentele acestea sunt o parte din ceea ce au vrut sa faca membrii Cenaclului acum multi ani. Educarea tineretului din punct de vedere cultural, in mod artistic, prin instruirea lor in lumea muzicii, este exact premiza de la care a pornit si “Cenaclul Flacara”. Nu intru mai mult in comparatii pentru ca tot ce stiu, stiu din documentare sau povestiri, din pacate. Insa tin sa multumesc organizatorilor, si sa ii felicit pentru ceea ce fac. Faptul ca deschizi copiilor orizonturi spre o lume muzicala mai putin uzuala si mai greu de inteles, si le arati frumusetea si esenta muzicii prin unirea lor in astfel de evenimente, asta ne va salva pe noi, generatiile viitoare, de o societate stricata. Prin unirea pentru frumos, putem ajunge departe. Putem fi o societate care sa iubeasca si sa vada frumusetea lumii, prin astfel de evenimente. Ca sa nu mai spun de cat de importanta este pentru fiecare in parte studierea muzicii, ajutand la dezvoltarea creierului, si asa mai departe… Felicitari si voluntarilor, care din grija pentru participanti au crezut ca mi-am pierdut diploma si au dus-o la scena, urmand ca numele meu sa se auda in tot Sibiul, si nu in ultimul rand, autoritatilor.

Tot concertul este live atat pe pagina mea, adica aici, cat si pe pagina “Pune mana pe chitara” de pe Facebook.

Daca v-a placut acest articol ii puteti da un share ca sa il citeasca si altii, iar daca vreti sa fiti primii care primesc articolele scrise de mine, apasati butonul de “like” de aici. Multumesc! 🙂

sursa: tribuna.ro

sursa: tribuna.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.