Am ascultat: Sting – 57th & 9th

Vreau să vă povestesc despre albumele pe care le ascult, așa că de astăzi încep seria de articole “Am ascultat”!

Și încep cu unul din preferații mei, domnul Sting. Pentru cine nu îl cunoaște,  Sting este un muzician englez, care a doborât de-a lungul timpului câteva recorduri, și a câștigat numeroase premii. Cariera și-a început-o prin ’70, când a înființat trupa The Police. Hai că sigur știți și voi “Message in a bottle”, “Every breath you take”, “Roxane” sau “Every little thing she does is magic”.

Sting și-a început apoi cariera solo și a lansat câteva albume de studio. Ultimul dintre ele se numește “57th & 9th”. A apărut de ceva timp, iar eu am vrut neapărat să îl ascult, așa că here we are:

În mare parte, Sting și-a păstrat ritmul și genul. Mereu însă,  încearcă să aducă un suflu nou sound-ului și încearcă să aducă în aceaşi bucată muzicală, mai multe genuri muzicale. Sunt celebre combinațiile lui de reggae cu rock, cu blues sau jazz. Ori toate patru. Și deși el este trecut în majoritatea enciclopediilor muzicale ca fiind bassist, în concertul din Berlin cântă la aproape 5 instrumente, fiecare cu modul său de articulare și total diferite.

Dar de data asta, Sting sună mult mai rock. Sună mai rock decât a fost cu The Police, și dă în rock american. Simți mirosul de benzină arsă pe care îl lasă în urmă un Mustang, căldura Californiei și mirosul de ploaie din New York. Poate chiar faptul că a înregistrat albumul acolo, l-a inspirat. Cel puțin pentru titlu, pentru că “57th & 9th”este o intersecție din New York prin care Sting trecea de fiecare dată când mergea la studio.

Melodia pe care a ales-o Sting ca și single, se numește “I can’t stop thinking about you”. Cu un riff foarte antrenant,  reușește sa ducă cu gândul la melodiile lansate în perioada cu “The Police” insa membrii noi ai band-ului își fac simțită prezența.

În mare parte, cel mai nou material discografic lansat de Sting, este unul dintre cele mai bune din perioada sa solo, însă se bate cap în cap cu albumele de studio lansate cu trupa care l-a consacrat.

Sting va fi mereu un artist complet și va reuși mereu să aducă ceva nou în muzica lui. Nu am avut emoții legat de albumul acesta. Am avut și am încredere că Sting face treabă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.