Am fost la “Harry Potter și Piatra Filozofală™ – în Concert”

18814668_1532676410111194_3130832334900997150_o

Nu mai stiu sigur cati ani aveam cand am vazut pentru prima data “Harry Potter si piatra filozofala”. Oricum, niciodata nu l-am vazut cap-coada. Adormeam mereu. Nu stiu, nu ma prindea. Desi era foarte interesant, ma pierdea undeva pe la inceput si ma trezeam intr-o pauza publicitara.

Mi-am luat si cartile. Am citit cateva pagini si le-am lasat. Mi-a placut Narnia, in perioada aceea. Dar dupa spectacolul de ieri seara, cred ca o sa ma apuc sa citesc colectia “Harry Potter”

Cu muzica simfonica m-am intalnit de mai multe ori in viata si am reusit sa stabilesc o mica “conexiune”.  De fapt, muzica in general ma prinde, iar pentru cea clasica am o slabiciune.

De la spectacolul “Harry Potter si piatra filozofala – in concert” nu stiam la ce sa ma astept. Am vazut un poster si ma gandeam ca o sa fie ceva musical. La fel, gandeam ca fiind pe 1 iunie, o sa fie plin de copii si cativa adolescenti.

Pana la urma am ajuns si aici. Am ramas socat de cati oameni maturi erau stransi la Sala Palatului. Am intrat, au fost cateva probleme cu invitatia mea, dar am mers in sala si mi-am luat locul frumos.

Putin trecut de ora 19, se aud trei sunete de gong. Lumea aplauda. Se strang artistii, fac o plecaciune si vine dirijorul. La o simpla cautare pe google, am gasit asta:

Fondată în 2007, din inițiativa a trei tineri ambițioși, Orchestra Simfonică București reunește peste 100 dintre cei mai valoroși instrumentiști din România. Printre nume celebre alături de care a concertat Orchestra Simfonică București se află: Angela Gheorghiu, Sarah Brightman, Tarja Turunen, Jose Luis Gomez, Jin Wang, Tiberiu Soare, Alexandre Bloch, Sarah Chang, Daishin Kashimoto, Erik Schumann și mulți alții.

Dirijorul, al carui nume nu il vad trecut pe nicaieri, nu si-a inceput concertul pana nu a tinut un discurs in limba romana (britanic fiind) in care sa multumeasca tutror ca sunt prezenti si sa-i sfatuiasca sa se bucure de concert.

Incepe concertul. Superb, sublim, spectaculos! Totul, in timp ce filmul rula pe un mare ecran, in spatele artistilor. Nu am ce sa comentez despre prestatie sau sunet. A fost pur si simplu genial. La mijloc, artistii si-au acordat o pauza de aproximativ 15 minute si toti copii se fugareau prin Sala Palatului. Coada la sucuri, coada la gustari.

Reincepe spectacolul. Lumea izbucneste in ras cand afla despre fratele lui “Ron Weasley” ca studiaza la “Romanian Dragon Sanctuary”!

Din pacate, exact ca la cinema, lumea pleca din sala cand s-a terminat filmul, pe perioada in care rula banda de “credits”. Asta desi artistii erau inca pe scena si cantau mai energic si mai frumos ca niciodata in cele cateva ore de concert.

Exact ca o sampanie care exploda, asa era si muzica lor. Dintr-o data, la un semn complet al dirijorului, muzica se opreste.

Lumea se ridica in picioare, si se aude un ropot de aplauze si fluieraturi. Dirijorul pleaca de pe scena si se mai intoarce de inca trei ori, pentru inca trei reverente in fata publicului.

Astfel, tin sa multumesc si sa ii felicit si pe atisti, dar si pe organizatori! A fost o seara de 1 iunie reusita!

Asa se incheie un spectacol minunat. Am ramas cu o emotie frumoasa si ceva imi spune ca o sa ma apuc sa citesc colectia “Harry Potter” care sta in biblioteca si se umple de praf. Nu merita asta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.