Ce am mai ascultat in Septembrie?

alice-merton-1607-100-_v-img__16__9__xl_-d31c35f8186ebeb80b0cd843a7c267a0e0c81647

Vreau sa scriu la fiecare inceput de luna cate un articol despre muzica pe care am descoperit-o sau ascultat-o in luna ce tocmai s-a incheiat. Si nu planuiam neaparat ca Septembrie sa fie prima luna dar simt nevoia sa va povestesc despre melodiile pe care le-am ascultat pe repeat luna asta.

Si incepem frumos cu Subcarpati, trupa care mi-a influentat si mi-a schimbat vara. Ultima melodie pe care au lansat-o, sau mai bine spus “single” se numeste ” ’84-’85”. Insotita de un videoclip superb, reuseste sa creeze o atmosfera frumoasa, calda.

Ce-mi place cel mai mult este chitara, ciupita tot de un Musat, al carui sunet te poarta intr-o mare de emotie. Si chiar te simti ca pe o barca ce pluteste pe mare.. Nu, nu? Ma rog, e si despre amintirile pe care le trezeste in tine. Eu asa simt.

 

La fel de bine, in drumul meu prin Germania de anul asta, am descoperit-o la radio pe Alice Merton cu noua ei melodie (si practic cea mai cunoscuta) “No Roots”. A fost una din melodiile de care m-am indragostit pe loc. Am auzit intro-ul de bass ce m-a dus cu gandul la “Seven Nation Army” si apoi chitara electrica destul de dura care intra agresiv cu o cvinta si isi face loc frumos in tot peisajul.

Iar Alice, ca imi permit sa vorbesc despre ea in felul asta, e doar la inceput! Planuieste cateva concerte prin Europa la anul si sper din tot sufletul sa o vad live!

Chiar acum, cand scriu eu articolul, Alice are 25.835.287 de vizionari. Cand am descoperit-o eu nu avea 1 milion.. Astept sa vad cu cat va creste dupa articolul acesta!

 

Ultima melodie despre care o sa vorbesc, mi-a marcat tot anul si nu puteam sa nu o las aici. E vorba despre un cover al melodiei “Life on Mars” de la David Bowie, interpretata de Trey Songz. Pe omul asta eu nu il stiam pana sa vad episodul 6 din “Vinyl”, serialul in al carei coloana sonora a fost inclus si acest cover excelent!

Bine, eu am comparat melodia si cu un eveniment destul de greu din viata mea, asadar, mereu cand o ascult imi aduc aminte de perioada aia. La fel de mult, recomand si serialul!

 

Cam astea au fost primele mele recomandari muzicale! Spune-mi in comentarii ce melodii te-au inspirat pe tine in luna Septembrie! De asemenea, nu uita sa ma urmaresti pe instagram pentru ultimele noutati in materie de muzica!

Pana data viitoare, rock on!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.